Ana içeriğe atla

Mac için başlatma tuş birleşimleri

 

Mac için başlatma tuş birleşimleri

Başlatma sırasında bir veya birden fazla tuşu basılı tutarak erişebileceğiniz Mac özellikleri ve araçları hakkında bilgi edinin. 

Bu tuş birleşimlerinden herhangi birini kullanmak için, Mac'inizi açmak üzere güç düğmesine bastıktan veya Mac'iniz yeniden başladıktan hemen sonra tuşlara basın ve basılı tutun. Açıklanan davranış gerçekleşene kadar basılı tutmaya devam edin.

 


Bir tuş birleşimi çalışmıyorsa

Başlatma aşamasında bir tuş birleşimi çalışmıyorsa aşağıdaki çözümlerden biri yardımcı olabilir:

  • Birleşimdeki tüm tuşları ayrı ayrı değil birlikte basılı tuttuğunuzdan emin olun. 
  • Mac'inizi kapatın. Ardından, Mac'inizi açmak için güç düğmesine basın. Mac'iniz başlatılırken tuşları basılı tutun. 
  • Mac'inize başlatma aşamasında klavyeyi tanıması için biraz zaman vermek amacıyla, tuşlara basmadan önce birkaç saniye bekleyin. Bazı klavyelerde, başlatma aşamasında kısa süreliğine yanıp sönerek klavyenin tanındığını ve kullanıma hazır olduğunu belirten bir ışık bulunur.
  • Kablosuz klavye kullanıyorsanız mümkünse klavyeyi Mac'inize takın. Bunun yerine yerleşik klavyenizi ya da kablolu bir klavyeyi de kullanabilirsiniz. Windows logosu olan klavyeler gibi PC için tasarlanmış bir klavye kullanıyorsanız Mac için tasarlanmış bir klavyeyi deneyin.
  • Microsoft Windows'dan başlatmak için Boot Camp kullanıyorsanız Başlangıç Diski tercihlerine gidip sistemi macOS'ten başlatılacak şekilde ayarlayın. Ardından bilgisayarı kapatıp yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

Mac'inizde bir firmware parolası kullanılıyorsa bazı tuş birleşimlerinin devre dışı olacağını unutmayın.

 


Daha fazla bilgi

Yayın Tarihi: 
Yararlı buldunuz mu?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 10 ürün anahtarını değiştirmek.

macOS Kurtarma'dan macOS'i yeniden yükleme